БИТЛСИ: "КЛУБ УСАМЉЕНИХ СРЦА НАРЕДНИКА ПЕПЕРА" (ТРИБИНА И СВИРКА)

ЧЕТВРТАК 1. ЈУН 2017. (Дом омладине Београда, главни хол) 18:00-19:00

50 година најбољег рок албума свих времена!

The-Beatles-Tribina


Учествују: Момчило Рајин (рок критичар), Растко Ћирић (ликовни уметник), Горан Скробоња (писац), Зоран Стефановић (стрип критичар) и чланови групе The Bestbeat.

Модератор: Драган Амброзић, музички критичар и одговорни уредник програма Дома омладине Београда.

Албум групе The Beatles „Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ сматра се најбољом плочом свих времена и у скоро свим изборима критичара и публике и даље завршава на самом врху листе. Његова педесетогодишњица обележава се широм света, а ми ћемо о овом феномену причати уз присуство наших еминентних стручњака и музичара, чије је стваралаштво инспирисано овом фасцинантном визијом The Beatlesa, која и после пола века узбуђује слушаоце.

Момчило Рајин о свему томе каже: "Да би се одмакли од онога што их је неколико година уназад учинило најпопуларнијом групом момака на свету, али не и до краја задовољним па ни срећним, Битлси су 1967. обукли варијететске костиме и представили се као пратећи музичари Билија Ширса, под именом Клуб усамљених срца наредника Пепера. Тако су и назвали своје, без сумње, најутицајније дело које су створили у краткој али бурној каријери, објављено 1. јуна 1967. године. На себи својствен начин – надахнуто, духовито, самоиронично, али и ангажовано, проговорили су о свакодневним темама, друштвеном стању, промени свести, мистицизму... И широм отворили врата за експеримент сваке врсте – поп музика, од тада па заувек, више неће бити иста. Те 1967. ЉУБАВ је била реч која је најчешће излазила из уста, поготово младих људи. Битлси ће јој само месец дана касније дати и химну у песми All You Need Is Love коју ће први пут извести на Мондовизији, првом ТВ програму који ће директно преносити многе станице широм планете. Насмејана лица, необични звуци и мелодије, шарена одећа и егзотични али пријатни мириси, преплавиће улице свих већих градова широм света. Како и зашто је убрзо све поново посивело – то је већ нека друга тема..."

Ексклузивно ћемо се осврнути на мало познату тему односа The Beatles и уметности стрипова, а The Bestbeat ће – специјално овим поводом – кратко наступити на акустичним инструментима!

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.