Велика галерија ДКСГ, БОЈАН МИЛОЈЕВИЋ АСТЕРИАН, Отварање изложбе ФУТУРОГРАФИЈА

ДОМ КУЛТУРЕ СТУДЕНТСКИ ГРАД

9-27. октобар, Велика галерија // Отварање: уторак, 9. октобар, 19.00 ч //БОЈАН МИЛОЈЕВИЋ АСТЕРИАН – ФУТУРОГРАФИЈА

pozivnica Futurografija 001

Изложба представља тридесет нових графика великог формата Бојана Милојевића – Астериана, илустратора и графичког дизајнера који црта и пише научно фантастичне стрипове. У питању су надреални призори мрачних фантазија, дистопија, киборга и нео сапиенса, честих мотивасајберпанк и андерграунд естетике. Ови радови постављају питање: да ли је хаос занемарен или је интегрисан у свет;да ли постоји ван њега само се с времена на време обрушавајући у наше постојање и иза каквих се имена данас најчешће крије? Можда се хаос управо протерује из овог реалма, па уметник само бележи процес, ужасне слике егзодуса и још ужасније слике уређеног света који долази, света који ће бојити психичке маније или врста тираније за коју још увек немамо ни име.  Трансхуманизам је једна од идеолошких подлога овог цртачког стила и подухвата. Он је жеља (и делање) да се превазиђе тренутно људско стање, која долази као одговор на немогућност духовне и биолошке еволуције, која је преспора да одговори на све веће изазове, које нам поставља свет у којем све више људи жели све више ствари, моћи и контроле. Сам процес настанка радова је киборшки, састављен из мануелног, традиционалног цртања са даљом дигиталном обрадом скенова.

Бојан Милојевић Астериан (1985) завршио је високу школу струковних студија – Београдску политехнику на смеру за графички дизајн. Бави се илустровањем књига, цртањем стрипова и графичким дизајном. Објављивао је своје радове најпре у фанзинима и самиздатима а потом и у стрип антологијама, новинским и уметничким часописима у Србији и иностранству. Редовно посећује и учествује на сајмовима, фестивалима, изложбама и радионицама које се баве стрипом, илустрацијом и другим визуелним уметностима.Добитник јеНаграде за најбоље остварење у домену алтернативног стрип језика на овогодишњем 16. Међународном салону стрипа у СКЦ у Београду.

Изложба најављује 9. Фестивал несврстаног стрипа Ново Доба који се од 10 - 14. октобра дешава на више локација у Београду.

Радно време Велике галерије: сваког дана осим недеље од 17:00 - 21:00

Улаз Слободан

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.