Промоција Вековника на румунском

vekovnici-promocija-ruminija

Библиотека Жупаније Долж „Александар и Аристија Аман“, у Крајови, Румунија, у суботу 06.04.2019. године, са почетком у 11ч по локалном времену, у сали „Академик Дину Ђуреску“, организује промоцију првог из серије стрип албума сценаристе Марка Стојановића  „Вековници“ ( епизода „Реквијем“)  на румунском. 

Ово је иначе албумска премијера нове верзије прве епизоде  из серијала коју је нацртао Марко Николић и на којем је уз неколико нацртаних табли свој допринос дао и Дејан Ненадов. Албум је објављен у црно белој варијанти а постоји и колор варијанта, чији је први део већ објављен у најновијем броју хрватске „Стрип ревије“.   

Дан Јанош је аутор насловне стране, а на албуму је сарађивао и илустратор Тудор Попа. Албум је са српског превео Драган Предић. Главни организатор целог пројекта је неуморни стрип аутор и промотер Мариан Миреску из Крајове, који је већ добро познат љубитељима стрипа у Србији и региону, а албум је издат под етикетом АХ БД!

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.