Виглед: Миливој Костић излаже у Београду

Београд, Галерија Београдска тврђаве (у унутрашњој Стамбол капији) // Отварање: четвртак, 5. децембар 2019. 16:30ч // Изложба ће бити отворена за посетиоце од 5. до 25. децембра.

pozivnica izlozba МК

Изложба цртежа из серијала Виглед

Након учествовања на Black Forest фестивалу, Фрајбург, Немачка, као једини представник Србије и 3D Street Art догађаја у Радолфзеллу, на Боденском језеру, академски сликар Миливој Костић представља се београдској публици, цртежима из серијала Виглед.

У питању су интимистицки цртежи малог формата, које је аутор стварао претходних година, упоредо са сликама великих димензија.

Основа цртежа је надоградјена фротаж техника. Систем стварања је обрнут у односу на класично третирани цртеж – креће се прво од отиска и цртеж се постепено гради. Папир је, на почетку рада, у блиском додиру са неком природном, рељефном формом. Путем асоцијативног поступка, отисак добијен у природи, уобличава се у форме које су на граници фигуративног и апстрактног.
Виглед је назив за отвор на таваници пећине кроз коју пролази сноп светлости. Симболично, представља проток светлости кроз таму.

Прилику да види цртеже из серијала Виглед, имала је публика у Новом Саду, Бачкој Паланци, Зрењанину, Ваљеву, Суботици, Крушевцу и Трстенику.

Миливој Костић - Коле

milivoj-izlozba-izlozba-2019

Рођен у Ваљеву 1971. Дипломирао сликарство у класи проф. Душана Тодоровића, на Академији уметности у Новом Саду. Студије: Теорија уметности и медија на Универзитету уметности, Београд (код проф. Мишка Шуваковића, Косте Богдановића); Сликарство са технологијом сликарства на ФЛУ, Приштина.

Завршио Репро-фотографију, Графички одсек, Ваљево.

Члан Удружења ликовних уметника Србије (УЛУС) од 2001.

Сарадник ИОМ Канцеларије, Београд, Олимпијског комитета Србије, Змајевих дечјих игара, Нови Сад, Арт фестивала Блумберг, Немацка... Предводио арт групе Црни креч и Виглед.

Радио као професор ликовне културе, организатор уметничких активности осуђених лица, психосоцијални саветник (сертификован од стране Института за ментално здравље, Београд; Тависток клинике, Лондон; ИОМ, Рим), ТВ новинар и арт менаджер. Аутор и модератор уметничких и психосоцијалних радионица за младе.

Аутор више књига модерне и хаику поезије, укључујући: "Тамна страна беоњаче", "Сила листа"...

Први 3Д анаморфни уметник (Street Art) у Србији.

Иницијатор и селектор фестивала "3Д Корзо Фест", Зрењанин.

Излагао самостално и групно на више од 150 изложби у земљи и иностранству. Добитник бројних награда из области сликарства, књижевности, стрипа и видеа.

Од 2012. у статусу је самосталног уметника добијеног од стране УЛУС-а и Градске управе за културу, Нови Сад.

Детаљнија арт биографија: http://kosticm.blogspot.com

Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. • www.milivojkostic.com • FB.com/M.Kostic.Art

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.