Стрип-изложба Дејана Ненадова

Како је својевремено најавио на нашем порталу, прослављени новосадски стрип-цртач одржаће ускоро прву самосталну изложбу у родном граду.
Отварање прве самосталне изложбе овог академског сликара и прослављеног цртача стрипова најављено је за петак, 25. новембар (19.30), а том приликом Ненадов ће нам представити двадесетак стрип-табли, рађених у црно-белој техници и у колору.

Стрип-изложба Дејана Ненадова

Трилогију "Легенда о Ису", према сценарију Жан-Лик Истина, нацртао је Дејан Ненадов, а овај стрип је с великим успехом објављиван у Француској у периоду од 2011. до 2014. године. Уследила су издања у Холандији и Италији, а у септембру 2016. године ова епска сага, инспирисана келтском, бретонском митологијом, објављена је у интегралном издању на српском језику у престижној едицији "Високи напон" новосадске издавачке куће Комико.

Да подсетимо, Француски институт у Новом Саду налази се у Пашићевој улици број 33.

www.stripvesti.com

 

tacin 5 shop

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.