У сећање: Богољуб Арсенијевић – Маки (1955-2023)

DSC 0431 

У име породице преминулог и нашег Удружења, обавештавамо јавност да ће сахрана Богољуба Арсенијевића – Макија (12. април 1955. — 3. фебруар 2023) бити у Ваљеву, у понедељак 13. фебруара, на главном градском гробљу. Опело почиње у 13:30, а сахрана у 14 часова.

Слава и покој драгом пријатељу, скромном колеги, особеном уметнику, несебичном ментору, неустрашивој личности и суоснивачу Удружења стрипских уметника Србије.

Био је значајно, али недовољно вредновано име југословенског и српског стрипа, што остаје као дуг који тек треба исправити.

ЗА УСУС

Зоран Стефановић
управник
Центра за уметност стрипа УСУС

 

Преминуо сликар и иконописац Богољуб Арсенијевић - Маки

03.02.2023 • 23:46 23:49

Извор: ТАНЈУГ

ВАЉЕВО: Богољуб Арсенијевић Маки, сликар и иконописац и један од симбола супротстављања политици Слободана Милошевића, преминуо је данас у ваљевској болници у 67. години, преноси портал ВАмедиа.

Богољуб Арсенијевић рођен је 12. априла 1955. године у Ваљеву, где је завршио Медицинску школу.

Током годину дана рада као чувар у Народном музеју, у тој установи је организовао многобројне изложбе и манифестације.

Ваљевци га памте и као оснивача и члана рок групе Пик Ас, а у својој уметничкој каријери објављивао је поезију, стрипове и карикатуре.

Поред сликарства, бавио се и уметничком фотографијом, а последње две деценије највише иконописом, осликавајући већи број цркава и манастира у Републици Српској и Црној Гори.

Последњи пут његова дела, неки од цртежа, објављени су на изложби “Магија цртежа” у Модерној галерији, у октобру прошле године.

Биографије и фотографије аутора (осим ако другачије није назначено) су под лиценцом Creative Commons: Ауторство-Делити под истим условима Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 Internationalcreativecommons.org
• За слике уметничких дела је дозвољено академско коришћење и поштена употреба.

Biographies and photos of the authors (unless otherwise noted) are licensed under Creative Commons: Attribution-Share Alike Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International
• Artworks images are allowed for academic and fair use.